tiistai 22. tammikuuta 2019

UML Äijälä 19.1.2019


Vuoden ensimmäiseen näyttelyyn ajettiin Äijälään Keski-Suomeen kahden kanin voimin. Näyttely oli Drive-In ja tykkäsin itse kovasti kun ei välttämättä tarvitse olla ihan loppuun asti ennenkuin pääsee kotiin. Talven pimeillä ja lumisateisilla teillä ajaminen ei koskaan ole mikään nautinto ja on kiva kun pääsee ainakin osan matkaa ajamaan viimeisillä päivän valon rippeillä.


Näytteillä oli toinen toistaan upeampia kaneja, ilahduin kun näin useita muhkeita sinisiä kääpiöluppia, se suurin haaveeni. Näyttelyn taso oli muutenkin todella kova, kaikki seitsemän BIS-palkittua olivat pistemäärällä 95,5 pistettä.


Tuomareina olivat Susanna Tuominen ja Marjut Nokelainen. Naaras Intiaanikesä sai hyvät 94 p. ja uros Pitkä Kuuma Kesä 92,5 p. Molemmat rekisteröitiin ja näistä tuli ensimmäiset rekisteröidyt kasvattini. Näyttelyssä oli kolmaskin kasmirluppa joka myöskin rekisteröitiin joten heti vuoden alusta saatiin rekisteriin kolme kasmirluppaa.


Näiden rekisteröintien myötä sain myös kaikki kasvattajanimivaatimukset täytettyä ja sain lähettää kasvattajanimianomuksen vihdoin ja viimein Suomen Kaniyhdistykseen ja nyt jäämme jännityksellä odottamaan toivottavasti hyviä uutisia. Kasvattajakurssikin on käyty lähes kaksi vuotta sitten, ainoastaan ne rekisteröidyt kanit ovat puuttuneet.